Tygodniowe menu

Szanowni Klienci, 

oto nasze lekkie menu na najbliższy tydzień:

 

PONIEDZIAŁEK,  21 maja

 

ZUPA

krupnik z kaszą jaglaną

 

OPCJA TRADYCYJNA

- pieczone udko kurczaka

- kolorowy ryż

- surówka z młodej kapusty

 

OPCJA LIGHT

- lekka potrawka z kurczaka

- ryż brązowy

- surówka z młodej kapusty

 

OPCJA WEGE

- tarta caprese z pomidorami, mozarellą i świeżą bazylią

 


 

WTOREK,  22 maja

 

ZUPA

ogórkowa

 

OPCJA TRADYCYJNA

- bryzol z cebulką

- ziemniaki

- sałatka z buraczków

 

OPCJA LIGHT

- pulpety w sosie koperkowym

- kasza jęczmienna

- sałatka z buraczków

 

OPCJA WEGE

- kotlety z kaszą gryczaną i fetą

- sałatka z buraczków

 


 

ŚRODA, 23 maja

 

ZUPA

pomidorowa z ryżem

 

OPCJA TRADYCYJNA

- pierogi z mięsem i złotą cebulką

- kolorowe surówki

 

OPCJA LIGHT

- sałata z szynką parmeńską i szparagami

 

OPCJA WEGE

- pierogi ruskie ze złotą cebulką

- kolorowe surówki

 


 

CZWARTEK,  24 maja

 

ZUPA

wiosenna

 

OPCJA TRADYCYJNA

- kotlet schabowy zapiekany z serem i pieczarkami

- ziemniaki

- mizeria

 

OPCJA LIGHT

- schab piezony w sosie pieczeniowym

- kasza pęczak

- mizeria

 

OPCJA WEGE

- kotlety warzywne

- kasza pęczak

- mizeria

 


 

PIĄTEK, 25 maja

 

ZUPA 

szczawiowa z jajkiem i ziemniakami

 

OPCJA TRADYCYJNA

- ryba (Miruna) z patelni

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

 

OPCJA LIGHT

- ryba (Miruna) pieczona z sosem cytrynowym

- sałatka z kuskus

 

OPCJA WEGE

- sałata z pieczonymi burakami, serem feta i prażonymi pestkami

Chcesz otrzymywać tygodniowe menu? Wpisz swój adres email i dołącz do grona odbiorców naszego newsellera.