Tygodniowe menu

Szanowni Klienci,

w KUCHNI coraz bardziej lekko i wiosennie. Polecamy!

 

Poniedziałek, 27 marca

 

ZUPA

zacierkowa

 

Opcja TRADYCYJNA

- bryzol z cebulką

- ziemniaki

- sałatka z ogórka kiszonego

 

Opcja LIGHT

- pulpeciki z warzywami

- kasza jęczmienna

- sałatka z ogórka kiszonego

 

Opcja WEGE

- tarta grecka

 


 

Wtorek, 28 marca

 

ZUPA

kapuśniak

 

Opcja TRADYCYJNA

- stek schabowy z duszoną cebulką i pomidorami

- ziemniaki

- sałata lodowa

 

Opcja LIGHT

- schab duszony z porem i marchewką

- kasza orkiszowa

- sałata lodowa

 

Opcja WEGE

- pieczone kotleciki marchewkowe + tzatziki

- kasza orkiszowa

- sałata lodowa

 


 

Środa, 29 marca

 

ZUPA

rosół z makaronem

 

Opcja TRADYCYJNA

- filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

- ryż

- surówka z białej kapusty

 

Opcja LIGHT

- lekka potrawka z indyka

- ryż brązowy

- surówka z białej kapusty

 

Opcja WEGE

- Ratatuja - warzywa duszone z rozmarynem

- ryż brązowy

- surówka z białej kapusty

 


 

Czwartek, 30 marca

 

ZUPA

ryżanka pomidorowa

 

Opcja TRADYCYJNA

- tradycyjne cepeliny z mięsem

- surówka z czerwonej kapusty

 

Opcja LIGHT

- sałata z grillowanym kurczakiem i pomelo

 

Opcja WEGE

- wege cepeliny z pieczarkami i zieloną pietruszką

- surówka z czerwonej kapusty

 


 

Piątek, 31 marca

 

ZUPA

barszcz biały z kiełbaską i jajkiej

 

Opcja TRADYCYJNA

- Tortilla Wrap z grillowanym kurczakiem

 

Opcja LIGHT

- ryba (Miruna) pieczona w papilotach z warzywami

- kasza kuskus

- surówka z kiszonej kapusty

 

Opcja WEGE

- ryba (Miruna) z patelni

- ziemniaki

- surówka z kiszonej kapusty

 



 

 

Chcesz otrzymywać tygodniowe menu? Wpisz swój adres email i dołącz do grona odbiorców naszego newsellera.